Miss Princess Bodyguard

oleh

Alam Anuar

Harga

RM 12

Saiz

5x7.5

Mukasurat

128

Tarikh Terbit

May 2023

ISBN

978-967-369-707-6

Beli buku fizikal:

Puteri Tiara Elegana Raja Kacaka V, satu-satunya puteri dan anak tunggal di sebuah pulau diraja Wantuseom. Pulau vulkanik yang terletak di Lautan Pasifik. Terkurung sejak lahir sehingga kini berusia remaja, membuatkan perasaan baginda membuak-buak untuk melarikan diri dan menjelajah dunia luar. Tambahan pula ramai rakan sebaya yang mula berhijrah ke luar negara untuk mencari peluang pekerjaan.

Negara Wantuseom dikenali sebagai pulau pelabuhan selama beratus tahun dan tidak menjadi tarikan pelancong. Kerajaan patut berusaha membangunkan pulau supaya terkenal di mata dunia. Usahasama dengan negara luar amat diperlukan untuk menarik pelancong luar terutama golongan muda.

Suatu hari, Puteri Tiara mendapat peluang keemasan. Bersama pengawal peribadi muda yang juga merupakan pengasuh baginda, Olga Bronya yang berasal dari Dagestan, Rusia. Mereka berdua berjaya melarikan diri dan menuju ke kapal diraja. Tetapi mereka berdua tersilap langkah, memasuki sebuah kapal kargo!

Adakah Puteri Tiara dapat jelajah dunia seperti yang diharapkannya? Dapatkah pengawal peribadinya melindungi baginda dari marabahaya di luar sana?

tiktok.com instagram.com facebook.com twitter.com