K-Pop Girl: Ahgase Yang Luar Biasa

oleh

Mira Ishak

Harga

RM 10

Saiz

5x7.5

Mukasurat

136

Tarikh Terbit

Oct 2022

ISBN

978-967-369-648-2

Beli buku fizikal:

Beli versi ebook:

Irtia Naziha, seorang remaja perempuan yang ceria dan bijaksana. Perwatakannya itu membuatkannya cukup dikenali di Akademis Citra, sebuah institusi pengajian di Dimensi Ardi.

Kehidupannya mulai berubah apabila dia menerima satu permintaan daripada GOT7 untuk membantu menyelamatkan kumpulan mereka daripada dibubarkan. Kumpulan yang popular itu tiba-tiba terpaksa dibekukan daripada industri muzik tanpa sebab yang kukuh.

Bagi menyempurnakan misi tersebut, Irtia perlu merentas ke satu dimensi selari iaitu Dimensi Rat, yang mana permasalahan yang terjadi di dimensi itu telah menjadi punca permasalahan yang berlaku di Dimensi Ardi. Dua dimensi terbabit mempunyai sisi kehidupan yang hampir sama dan GOT7 di sana juga sedang dilanda konflik dalaman.

Irtia yang bersemangat mahu meneruskan misi dan membuktikan dirinya seorang Ahgase yang sejati telah diduga dengan kehadiran seorang warga Dimensi Rat bernama Aecha. Mampukah Irtia menjernihkan semula calitan hitam antaranya dengan Aecha sekaligus menyempurnakan misi menyelamatkan GOT7 di kedua-dua dimensi terbabit?

tiktok.com instagram.com facebook.com twitter.com